Вицове за Програмисти
Намерени 2,655 резултата

- Моят е архитект. Нашият с*кс има форма, визия и...

- Моят е архитект. Нашият с*кс има форма, визия и функция.
- Моят е художник - има страст, въображение и импровизация.
- А моят е програмист. Седи в леглото и ми обяснява колко ще е хубаво, когато стане!

На интервю за работа питат програмист, инжинер и...

На интервю за работа питат програмист, инжинер и секретарка, какво им е IQ-то.

Програмиста: "Някъде около 140.."

Инжинера: "Към 120.."

Секретарката (гордо): "90-60-90"

Български програмист заминал за Щатите. На...

Български програмист заминал за Щатите. На заминаване обещал на родителите си, да им изпрати подаръци за Нова Година. След две седмици родителите получават колет. Всички са в недоумение, защото до Нова Година има два месеца. Колета е в опаковка, която може да побере дори и слон. Отварят го. Той се оказва празен, само на дъното лежи някаква хартийка.

Изваждат и четат: " Това е ТЕСТ"

Блондинка и програмист. - И все пак какво е ХАРД...

Блондинка и програмист.

- И все пак какво е ХАРД и какво е СОФТ?

- Как да ти обясня, по-простичко или как?

- Ако може простичко.

- Софт - е всичко което се вижда на включен монитор?

- А Хард?

- Всичко, което се вижда след изключване на монитора.

Знаете ли, че 13.09 е деня на...

Знаете ли, че 13.09 е деня на програмиста.

Поздравления за всички Програмисти!

За справка:

Ден на програмиста - неофициалния празник на програмиста се отбелязва на 256-тия ден в годината. Числото 256 (2 на 8 степен) е избрано, защото може да се изрази с помощта на един байт. През високосните години този празник се пада на 12-ти септември, невисокосните - на 13-ти септември.

В традиционното отбелязване се включват - пиене, писане на глупави програми, мини игри и др.

Една съседка разказва: Бях за няколко дни на...

Една съседка разказва:

Бях за няколко дни на вилата с децата, а мъжът ми остана в София, понеже не можеше да си вземе почивни дни. Един път решил да свари супа. В инструкцията пишело: кипнете един литър вода. Всичко ясно, ама как да измери литър? Помогнала му логиката на програмист. Отишъл до магазина и купил две Загорки от 0.5л. А после ги погледнал и казал: Абе за какво ми е супа?

- По какво се различава лошия от добрия...

- По какво се различава лошия от добрия програмист?

- Лошият пише вируси, а добрия антивируси.- По какво се различава лошия от добрия чиновник?

- Лошият нищо няма да направи без подкуп, а добрият ще направи всичко за подкуп.- По какво се различава лошия от добрия политик?

- Лошият винаги ще измами народа, а добрият никога не казва истината.- По какво се различава лошия от добрия олигарх?

- Лошият олигарх има мръсни пари, а добрият изпрани.- По какво се различава доброто от лошото?

- Лошо - това е когато е по-лошо, отколкото е било, а добро - това е когато е по-добре, отколкото ще бъде.

В самолет летят инженер и програмист. Инженерът...

В самолет летят инженер и програмист. Инженерът спи, а програмистът се чуди, какво да прави. Накрая сръгва с лакът инженера и казва:

- Искаш ли да играем на въпроси и отговори. Ще си задаваме въпроси и който не може да отговори, ще дава по пет лева на другия.

Инженерът отворил очи, прозял се и му теглил една дълга, след което продължил да спи.

- Добре бе, тогава, ако ти не можеш да отговориш, ще ми дадеш пет лева, а ако аз не мога - ще ти дам петдесет лева.

Инженерът се съгласил с неохота. Програмистът пита:

- Какво е разстоянието от земята до луната?

Инженерът мълчаливо подава пет лева.

- Твой ред е.

Инженерът пита:

- Кой се изкачва в планината на три крака, а слиза на четири?

Програмистът е в шок, отваря лаптопа, търси отговора в Интернет, звъни по мобифона, праща електронна поща на приятели, но отговор не намира. Накрая вади петдесет лева и ги подава на инженера с думите:

- ОК, плащам. Кажи сега отговора.

Инженерът му подава пет лева и продължава да спи.

Дешифриране на обявите за работа: Написано:...

Дешифриране на обявите за работа:Написано: "работа в динамичен млад екип"

Да се чете: "Толкова често се сменят работниците в фирмата, че им изпуснах края, ти просто си поредния балък дръзнал да се глави на работа при идиот като мене."Написано: "изпълнена с предизвикателства”

Да се чете: Предизвикателства е да поемеш работата на всички, които не им дреме вече както и как се прави, да поработваш средно по 20-24 часа дневно (като ти плащам за 6 или 8 часа), (все пак в къщи какво ще правиш!?!), предизвикателство ще е и разпределението на семейния бюджет (чиста висша математика, и по-специално - математика на числата изучавани в първи клас).Написано: “мотивиращо възнаграждение, обвързано с резултатите”

Да се чете: Аз съм един от тия комунистически особи, на които все още им се ще да се преизпълни петилетката, без да се изразходват средства и материали, затова ще работиш за постигането на невъзможна задача, и ако я постигнеш - може и да ти платя обещаната заплата.Написано: “възможности за пътуване”

Да се чете: Има тука една служебни коли, с които ще си направо като линейка - мамицата ще ти се разкатае, ще ходиш даже и в неотбелязани села на картата, и ще береш ядове не само за работата ти, но и за тия откраднати от вторични суровини коли.

Освен това ще имаш уникалния шанс да те псуват останалите колеги че си се преборил за взимането на колата днес, за да участваш на мега атрактивното БГ представление "Войната по пътищата", което е с "неочакван край" обикновено.Написано: “безплатно обучение”

Да се чете: Отначало ще ти напълним главата с всичките простотии, за които трябва да си наясно. Реално, на нас не ни трябва точно програмист... трябва ни таксиджия + готвач + секретарка + чистачка + пиколо. Първият месец - с това ще се занимаваш - ние поемаме отговорността да те преквалифицираме към всички тези мега-турбо видни позиции, и всичко това - напълно безплатно!Написано: "приятелско настроен екип"

Да се чете: Имам 500 служителя, които са се обединили на групички по трима човека - по интереси, надявам се че бързо ще се ориентираш към някоя от тях - иначе ще те разкъсат!Написано: "атрактивно заплащане"

Да се чете: Дам - определено това е атракцията на месеца!

Ние се разбрахме да работиш за 1000 лв/месец, нищо че беше преди 2 години, и инфлацията се покачи с 50 процента.Написано: "атрактивно заплащане" (2)

Да се чете: Атракцията може да се изявява в това че се плаща сравнително често - когато случайно на шефа му са останали пари преди запоя в събота. Ако случайно изпуснете да си ги получите в петък - не се и надявайте за следващите 2-3 седмици!Написано: "атрактивно заплащане" (3)

Да се чете: Това е нещо като латино-американски сериал с циркови изпълнения, и в частност "акробатика" - трябва наистина да работиш като робите в ЛА сериалите, и после да правиш какви ли не невъзможни неща за да си получиш и без това мизерната сума гръмко наречена "възнаграждение."Написано: "заплащане на хонорар"

Да се чете: Ние взимаме от хората по 300-400 лв, курсовете са средно по 6, до 8 пълни олигофрена, на които трябва да им преподадеш за 1-2 месеца поне "ядрена физика" и "експериментална математика", и за всичкото това удоволствие ще получиш малко по-малко от чистачката ми - 140 лв.Написано: "Активно участие в нашите проекти"

Да се чете: Не се самозалъгвайте - "нашите проекти" са си ваши проекти - ти си единствения за тази длъжност, впрочем може и да си единствения ми работник, и получаваш като бонус - цялата работа, която ще можеш да си я носиш и у вас - защото искрено се съмнявам да успяваш да я свършиш само през работно време (което обикновено е с 3-4 часа удължено, без заплащане).Написано: "Екип от млади професионалисти"

Да се чете: Обикновено взимам 18-19 годишни, защото те реално не знаят какво продават, та им давам под 1/2 от реалната им цена, пък и са мега лесни за експлоатиране, и ги превръщам в "момчета за всичко" още на втората седмица.Написано: "Отлично заплащане за град хххххххх."

Да се чете: Да не си мислите че ще получавате колкото в София?!?

Хах - в София - там хората са други - по високи са, повече ядат, изхождат, пият, повече дават пари за глупости и прочие повече и повече. Общо взето са Uber хора. Тука си е провинцията - на програмистите се плаща по 500 лв в най-добрите фирми, затова ние ще ти даваме по 400 - за да не си помислиш нещо!??? Пък и тук обикновено циганите ядат хляб и сол - прави като тях - все пак и те са хора!Написано: "Интересна и предизвикателна работа"

Да се чете: Има едни "частни случай", които буквално ще те тероризират по телефона, дори и извън работа. Няма да имаш и миг покои, ще си 24/7 на тяхно разположение, за да те псуват, ругят, нареждат, и всякакъв възможен психически терор, които можеш/не можеш да понесеш.

А самата работа е толкова сложна и неразбираема, че дори и шефа не я разбира - затова ни трябва някои камикадзе - за да поеме тежестта на земята на раменете си, докато ние си пием кафе в барчето отсреща в работно време.Написано: "Експертен персонал без ръководни функции"

Да се чете: Буквално ще вземаш решение от "кога ще идва чистачката, до - колко ще се заплаща за водата тоя месец - нищо че си назначен като програмист. - А че си без ръководни функции - просто заплатата ти няма да е колкото на шефа.Написано: " динамична и интересна работа"

Да се чете: Целите и насоките на работата толкова често се сменят, че в момента фирмата се казва "Пекарна за сладки и соленки" ООД, а правим софтуер за научни изследвания върху изотопите на редки елементи и го продаваме на камбоджанците.Написано: "разгърнете Вашия потенциал"

Да се чете: Ако сте си мислили че до сега сте работили здраво - направо сте се лъгали - тук наистина ще ви състарим с 20 години за по-малко от седмица, след като напуснете - гърбиците, износените стави, и смачканите крака ще са нищо на фона на шизофренията и психичните отклонения, които ще получите като бонус.Написано: "Динамично работно време"

Да се чете: Да не си мислите че някога ще си тръгнете по-рано от работа...

Мисля че сега е момента да се сбогувате с жената и 2 годишните ви деца.

Но няма нужда да се притеснявате - ще ви пуснем от работа за сватбата им.Написано: "умения за работа в екип"

Да се чете: Никои от нас реално не може да работи в екип, ако вие можете - то ще сте първият.

Впрочем, съветваме ви да овладеете западните философии и поне 3 бойни изкуства за да оцелеете и невероятният ни екип от побойници, идиоти и некадърници.Написано: "добри комуникативни умения"

Да се чете: Психопатите с които ще трябва да комуникираш, ще се те атакуват по всякакъв възможен начин, доста от тях ще си играят с егото ти и честа ти, някои ще те наричат с какви ли не обидни имена, но ти трябва да бъдеш твърд, и да не падаш духом, за да ти се отплатим за което ще ти подарим 5 служебни GSM-а, и 3 стационарни телефона - за да поддържаш връзка по цял ден и нощ с въпросните създания.Написано: "Работа по комплексни и креативни проекти"

Да се чете: Все още се чудят какво е подписал шефа като споразумение за работа. Идваха хора от Майкрософт - не го разбраха проекта, идваха хора от Тайните служби - и те не разбраха за кво иде реч, идваха и от Менса, но и те си тръгнаха засрамени.

"Софтуер за откриване на нисши стерео-сингуларни пулпации в близките краища на вселената с помощта на квази стационарен микроскоп" не звучеше толкова сложно като подписахме договора, но сега сме в задънена улица - надявам се да ни помогнете (за което ще си получите 500-те лв.)Написано: "Заплащане базирано и на индивидуалните ви резултати"

Да се чете: Ако сме ви казали 500 лв. - ще ги стигнете само ако сте трима, и работите по 28 часа дневно.Написано: "Неограничени възможности за изява и развитие в организация"

Да се чете: Шефът много обича цирк. Циркът обаче се премести на друга улица, но за сметка на това клоуните ще сте вие - ще трябва освен всичко останало - да го забавлявате човека, и също от време на време да се разхождате по пътя (най-често извън работно време) и да раздавате листовки за какви ли не дивотии, които му хрумне.

На някои от листовките ще има бонус, и на гърба им ще пише "Ритнете този - които ви я даде!"Написано: "Неограничени възможности за изява и развитие в организация" (2)

Да се чете: Ако си мислите че ще просперирате бързо - помислете отново - все пак останалите колеги също са дошли под този надслов, които впрочем е написан само да се работи наднормено, никои реално, колкото и да е пъргав и колкото и работа да свърши ще посперира нагоре преди да е навършил столетие.Написано: "CV придиружено с мотивационно писмо"

Да се чете: В CV-то виждаме че сте ядрен инженер, 7 висши, борещ се за въпросните 500 лв. месечно. Очакваме в "мотивационното писмо" да оближете задника на шефа до метален блясък.

Принципите на тестера: Тестерите не ходят на...

Принципите на тестера:Тестерите не ходят на работа, за да завързват приятелства.

Вярваме в Бог, всичко останало го тестваме.Тестерите не чупят софтуера - той вече е счупен, когато пристига при тях.

Тестерите винаги отиват в рая - те вече са получили своята част от ада тук.Ние не създаваме проблеми, просто откриваме вашите.

Това са бъговете - ако тези не ти харесват имам и други.Ако не е счупено, значи не си опитвал упорито.

Добрият тестер има сърце на програмист… в буркан на бюрото си.Тестерите не обичат да чупят нещата, те харесват разрушаването на илюзията, че тези неща работят.

Винаги има още един бъг.Наша работа е да ви кажем, че отрочето ви е грозно.

“Да тестваш или не - туй не е въпрос!”

Искате да узнаете професията на човек? Попитайте...

Искате да узнаете професията на човек? Попитайте го, какво е обратно на единица.

"0" - програмист.

"-1" - инженер.

"-i" - математик.

"Липсата на единица" - завеждащ склад.

Жена към съпруга си - програмист: - Отвори този...

Жена към съпруга си - програмист:

- Отвори този файл! ... Виждаш ли тази снимка?

- Да, и? - разсеяно отговаря той.

- Запомни добре лицето... Запомни ли го?... Добре, утре в 17:30 трябва да го вземеш от градината!

Чак след това разбрах, че съседите са дошли именно...

Чак след това разбрах, че съседите са дошли именно при мен, знаейки, че тъй като съм програмист, съм длъжен да имам вкъщи интернет, тоест ще намеря това, което ги интересува.

Но първоначално изпаднах в лек ступор, когато ми почукаха и казаха:

- Петьо, ти нали си програмист? Трябва да кастрираме котарака...

Представят нов вид компютър, управляван изцяло с...

Представят нов вид компютър, управляван изцяло с voice команди. Голяма аудитория, руса мацка... грандиозно интродукция. Пускат машината и докато трае демонстрацията един българин - програмист извиква от тълпата:

- Format C: ; enter!

Синът на един програмист си играе с компютъра на...

Синът на един програмист си играе с компютъра на баща си. По едно време пита:

- А бе тате, а какво означава - Format c: complete?

- Това означава сине, че с теб е свършено!